En sömnlös vecka

Min lilla kille har glömt något viktigt. Att man sover på natten! Eller ja, han sover men sömnen är inte så givande för hans föräldrar när han vill äta varje timme genom hela natten. Det är minst sagt en utmaning att hålla sig flytande just nu.

Men något positivt: jag och min arbetsgrupp tog oss genom ett seminarium, nu har vi bara ett kvar på den här kursen! Och självklart en enooorm hemtenta.
Jag har arbetat på kvällarna med den under veckan, men deadlinen börjar skymta och jag är nervös för att det inte kommer bli bra. Men det blir det säkert. Hoppas jag. Vi ska läsa en patografi som heter “Bröstcancer – levd erfarenhet och fakta”.
Vad är då en patografi kanske du undrar om du är lika obildad som jag var innan den här kursen? Det är en självbiografi som skildrar hur det är att drabbas av/leva med en sjukdom. Den är skriven av den sjuka personen och inte någon närstående eller vän. Finns en bra definition här om någon vill ha en bättre förklaring. Uppgiften i hemtentan är i alla fall att utifrån några punkter reda ut och koppla omvårdnadsbegrepp till boken.

Imorgon är det fars dag och vi ska fira lite med familjen, och i mitten av dagen kommer J och F att traska iväg till Js föräldrar så jag får hela 6 timmars pluggtid om allt går i lås. Välbehövligt, minst sagt. Som förälder är det viktigt att ta vara på sådana här tillfällen, barnfri = effektiv. Funderar på om det går att injicera kaffe intravenöst? Ska googla och se om det går att lösa inför morgondagen, annars får jag väl använda sugrör direkt ur kannan som alla normala människor.

coffeeiv1

Den här veckan har jag haft min vän Madde här på besök. Hon studerade i Umeå och blev biten. Inte av ett djur utan av Norrland, och där blev hon kvar även efter examen. Vi har varit vänner och bott nära varandra under uppväxten, men nu bygger hon sitt liv på annan ort. Jag saknar henne och är glad att hon spenderar tid med mig och Frej när hon är här, det har varit så roligt. Känns som att ha laddat batterierna lite.

14962234_10154567584461063_1308395370_n
En värdefull kvinna från norr och en bebis med thunder thighs.
Advertisements

2 thoughts on “En sömnlös vecka

 1. Hej! Har precis hittat hit då jag håller på att plugga upp lite ämnen från gymnasiet (hoppade av gymnasiet) och hoppas på att kunna söka vid nästa ansökningstillfälle. Då till sjuksköterska (vill även plugga vidare till barnmorska) ☺
  Har tidigare haft tankar om distansstudier då jag även pluggade till undersköterska på distans men med två små liv på 4 och 2 år (ja dom kommer ju vara 5 och 3 om jag börjar nästa höst!) så känns det inte så lockande då jag känner att det känns lite stressigt redan fast båda går på dagis. Hur gör du för att verkligen få tid och ork över? Ända sedan graviditeten med min äldsta har jag varit supertrött och skulle jag kunna skulle jag helst vilja ligga i sängen dygnet runt. Skämt åsido, riktigt så illa är det inte men nästan! Men jag gillar ju inte skolan egentligen så att behöva sitta i klassrum varje dag och riskera långa dagar känns ju heller inte lockande! Läser matte just nu i klassrum och då är det två dagar/vecka kl.8-11.45 så inte alls länge och det funkar men hade ju gärna sluppit!

  Jag kommer i alla fall försöka följa din resa för det är jätte intressant att läsa!
  Vill du svara så går det bra till mailen om du vill, eller här. Har en blogg men den ligget liksom på is! Har inte haft ork till det men tänker hela tiden på att börja igen!

  Like

  1. Hej Carolin! Vad kul att du funderar på att studera 🙂 Jag ska knåpa ihop ett mail till dig ikväll där jag svarar ordentligt och även göra ett inlägg utifrån dina frågor, om det går bra? 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s